Ihmisenä kasvun opas

Kohti valoa

Jani Roman


Ajankohtaiseen psykologiseen tietoon ja kliiniseen terapiakokemukseen perustuva opas siitä, miten kasvaa ihmisenä.  

Oppaan kirjoittaja TkT (työpsykologia) Jani Roman on perhekonstellaation, mindfulnessin ja dialogisuuden pioneereja Suomessa.

Mitä on ihmisenä kasvu? Miten ihminen voi kasvaa? Miten kasvu vaikuttaa ihmissuhteisiin ja elämässä onnistumiseen?

Miksi jotkut ovat viisaampia kuin toiset? Onko niin, että ihmiset eivät todellakaan ole samalla viivalla? Onko toisilla enemmän kypsyyttä kuin toisilla? Miten lapsuuden tapahtumat vaikuttavat tähän? Entä ylisukupolviset taakkasiirtymät?

Tiesitkö, että ikä ja viisaus eivät korreloi? Että valtaosa aikuisista jää alimmalle aikuisen kehitystasolle? Että ihmisenä kasvu ei olekaan itsestään selvää - kaikki eivät kasva.

Mitä keinoja meillä on edistää omaa kasvuamme?

Ja ennen kaikkea: miten ihmisenä kasvu vaikuttaa ihmiskunnan kykyyn kohdata jokainen päivä esillä olevia haasteita, jotka vaikuttavat koko planeettamme ekosysteemin selviytymiseen?

Dr. Jani Roman

Jani on terapeutti ja tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä. Dialogi on aitoa reflektiota, mikä on kaiken oppimisen ja oivaltamisen edellytys.

Jani on myös perhekonstellaation ja systeemisen konstellaation pioneeri Suomessa, ja hänellä on yli 25 vuoden kokemus psykodraamasta, joogasta ja mindfulnessista.